Thursday, July 28, 2011

GA FROM ADYSHARIZ

NAK JOIN?KLIK BANNER..=)





Yana Birthday Giveaway

KLIK BANNER KALAU NAK JOIN..


UCAPAN BIRTHDAY..

SEMOGA PANJANG UMUR DAN DIMURAHKAN REZEKI SERTA HIDUP SENTIASA DIBERKATI ALLAH DAN DIPERMUDAHKAN OLEH ALLAH..=)


Tag:
ZAIM
FATIN

31-7 Birthday Giveaway!

KLIK BANNER KLAU NAK JOIN..=)



UCAPAN BIRTHDAY..=)

SEMOGA PANJANG UMUR DAN DIMURAHKAN REZEKI SERTA KEHIDUPAN YANG DIRAHMATI ALLAH..AND SEMOGA BERJAYA DIDUNIA DAN DIAKHIRAT..^_^
UMUR DAH BERTAMBAH..DOSA PUN JANGAN BERTAMBAH GAK YE..UNTUK PERINGATAN DIRI INI JUGA..=)


DONE~


Wednesday, July 27, 2011

GA SEMPENA RAMADHAN BY CIK GUGU~

NAK JOIN?KLIK BANNER..


NAMA>FARHANAH BINTI SAIFOR ADZLAN
UMUR>16 TAHUN
PEKERJAAN>PELAJAR
SEKOLAH>SMK JALAN REKO,KAJANG


DONE~


Jom Join Giveaway Gadis Desa

NAK JOIN??KLIK BANNER..



TAG:

JUE
FATIN


DONE~


GA d'Sweet Choc Homemade

NAK JOIN?KLIK BANNER..


TAG:

SOFEA
MIZA


DONE~

Mummy Qila & Ariq First GA


Selagi ada matahari, bulan dan bintang

PALING SUKA ENTRI INI
..SEBAB NYE ADA MENAWARKAN HADIAH..HAHA..=)


TAG:
ZAIM FATIN JUE

GA CEKODOK ENSEM





NAK JOIN?KLIK BANNER..



GIVEAWAY : handmade domo-kun plushie by bunbun [2011]



NAK JOIN?KLIK BANNER=)


NAK TAG:

ZAIM-FATIN-JUE



DONE~

SAYA NAK GA DARI KOREA DAN BANDUNG!

Photobucket

Syarat-syarat penyertaan:
  1. Beralamat di Malaysia dan mempunyai BLOG.
  2. Follow dua blog berikut. (follow untuk sebarang update.sebarang kecuaian anda mengenai update berkenaan GA ini, pihak kami tdk akan bertanggungjawab)
  3. Buat satu entry bertajuk : SAYA NAK GA DARI KOREA DAN BANDUNG!
  4. Copy code banner GiveAway di atas dan letakkan di entri anda (dalam ruangan EDIT HTML).
  5. Tag sekurang-kurangnya 2 orang & pastikan dorang tahu yang dorang ditag.
  6. Hantarkan link entri anda di ruangan komen entry INI sahaja.
  7. Tarikh tutup penyertaan: 15 Ogos 2011.
TAG: ZAIM , FATIN


Tuesday, July 26, 2011

Giveaway Dari Korea @fasihah.com


  1. Buat satu entri bertajuk : Giveaway Dari Korea @fasihah.com
  2. Letakkan gambar di atas dan link kan ke entri ini.
  3. Dah siap, tinggalkan komen dan url entri yang anda dah buat di entri ini.
  4. Tak wajib follow, tapi pandai-pandai korang lah nak tahu update nanti kalau tak follow ye.

DONE~


GiveAway EdY : still beauty




1. Buat entry bertajuk "GiveAway EdY : still beauty"... dan paste banner contest dalam entry tu

2. Make sure kat entry korang ada link ke blog
- http://danielzaidi.blogspot.com/
- http://edyzaiditravel.blogspot.com/

3. Follow kedua2 blog di atas tadi...

4. Tag at least seorang blogger lain dan make sure dieorg tahu...
ZAIM

5. Tinggalkan link korang kat bahagian comment entry ni...

Tarikh tutup penyertaan pada 11.59 malam, 7 Ogos 2011

Monday, July 25, 2011

GIVEAWAY : Ady Budika Nak Kasi Ole-Ole Dari PHUKET



SAYA PALING SUKA ENTRI INI KERANA IA MENAWARKAN HADIAH..HAHAHA..=)

DONE~

giveaway duo by duniaku dan hatisamronkin


syarat-syarat giveaway!

1- buat entry bertajuk giveaway duo by duniaku dan hatisamronkin

2- letak banner atas ni dan jangan lupa link kan ke entry contest ni!so senang orang lain nak tahu rite?ouh tak perlu di side bar kerna ku tahu itu semak!

3- tiada paksaan untuk follow kedua-dua blog dan juga kedua-dua fanpage penganjur.kalau mahu dipersilakan!

4- sila sebarkan giveaway ni dengan tag 2 orang kawan anda ye!

ZAIM

FATIN

5- kalau semua yang kat atas dah selesai silalah hantar link entry korang tu dekat ruangan komen ok!

6- giveaway ini akan berakhir pada 31 JULY 2011 pada pukul 10 malam.(malaysia)

Saturday, July 23, 2011

nak hadiah dari SyahRidzeah


  • Follow blog aku and blog kedua aku kat SINI.. yang ne HANYA untuk FOLLOWER.. kalau tak follow, kelayakan untuk menyertai BATAL.. =)
  • buat satu entry letak tajuk ~ 'nak hadiah dari SyahRidzeah' then, copy banner kat atas, letakkan dalam entry korang (link kan kat entry ne).. kalau nak letak kat sidebar pun boleh.. ;D
  • tag dalam 2 -3 orang laa.. hee.. makin ramai yang join makin best la hadiah..
  • tarikh tutup : ~ 31 JULAI 2011 ~
  • last, linkkan entry kat ruang komen entry ne.. ;)


TAG;
JUE
ZAIM

Walnut Shoppe 1st Giveaway


Syarat-syaratnya ! :
1. Menjadi follower Walnut Shoppe.

2. Letak banner di atas dan link kan balik ke blog ini.

3. Buat entri tentang Giveaway ini yang bertajuk " Walnut Shoppe 1st Giveaway "

4. Tag sekurang-kurangnya seorang ! (pastikan mereka yang ditag tahu)
JUE

5. Tinggalkan komen anda beserta URL dan ID Follower anda (^^)


PILIHAN SAYA ADALAH YANG B..



Thursday, July 21, 2011

1st Giveaway Dari Angahiera


Syarat2 penyertaan :-

- Buat 1 entry bertajuk '1st Giveaway Dari Angahiera'
- Nak follow atau x itu terpulang pada korang
- Copy header di atas & letakkan di entry anda
- Nak korang komen pasal blog angahiera, komen apa2 je asalkan tidak menggunakan KATA- KATA KESAT
- Terpulang pada korang nak TAG atau x
- Hantarkan link entry anda d ruangan komen entry
- Tarikh tutup : akan di beritahu kemudian



TENTANG BLOG ANGAHIERA

Blog simple but Nice..Tuan blog die pon comel~saya suka..Blog pun tal berat..Ringan je..So xde masalah la klau nak dtang blog die balik..=)

DONE~

Wednesday, July 20, 2011

GIRANG 1st Giveaway for MUAHXs



*syarat2-nya adalah spt berikot*

1) buat 1 entry
pasal GA ni..
2) copy banner GA yg x seberapa nk menjadi uh n tepek lm entry korg,
linkan tros kew GA ni k
3) tag an 3 org rakan korg. make sure dorg tau
pasal GA ni.
JUE
FATIN
ZAIM

DONE~
4) tinggal an link entry korg uh at komen bwh itu..
DONE~
5) wajib jd my MUAHXs girang (my follower la tu)
DONE~



July Give Away:Kau Sahabat Kau Teman by Hana,syafa dan kak yana




Cerita tentang sahabat saya..Dia sangat BAIK,LAWA,PANDAI dan kata mudahnya PERFECT LA~Serius pandai 8A beb PMR..Dah lama kitaorang berkawan..Dari umur 4TAHUN sampai FORM4 sekarang ni..Maknernyer dah 13TAHUN kitaorang berkawan..

Dia jerr la yang akan tolong aku tidak kira aku senang atau susah..Dugaan yang pernah kami tempuhi ialah sama2 struggle untuk PMR..Dugaan ke tu?Aku rasa tu dugaan paling sukar..Berdebar kodd nak PMR..Dia ni jerr la yang boleh tolong ajar aku MATHEMATICS...

Kenangan manis ialah apabila sama2 dapat kejayaan dalam PMR..Dia dapat 8APMR aku plak 6APMR..Walaupun tak sehebadd dia itu keputusan yang paling baik aku pernah rasai dan semua itu adalah kerana dia sebab tak jemu2 mengajar aku ketika aq tidak memahami sesuatu subjek..

Aku sayang dia sangat2 sebab dialah yang sentiasa mengingati aku ketika aku alpa akan hukum Allah..Hanya dia je yang sentiasa mengingati aku supaya aku patuhi perintah Allah..Sebab tu aku sayang dia luar dari biasa..Aku harap hubungan persahabatan ini akan kekal hingga ke akhir hayat..=)


syarat-syarat penyertaan untuk kontest ini :
  1. anda wajib follow blog hana, syafawani dan yana
  2. contest ini adalah terbuka untuk sesiapa saja yang berminat dan hanya untuk perempuan..
  3. buat satu entry bertajuk July Give Away:Kau Sahabat Kau Teman by Hana,syafa dan kak yana
  4. copy banner kat atas letak dekat entry anda.
  5. ceritakan tentang sahabat baik anda . gambar anda dengan sahabat anda atau gambar sahabat anda itu sajawajib diletakkan.
  6. ceritakan tentang sahabat anda contoh: perangai dorang,fizikal dorang
  7. ceritakan dugaan apa yang anda pernah tempuh sama sama
  8. ceritakan pengalaman paling manis anda dengan sahabat anda.
  9. wajib copy syarat-syarat ini dan copy senarai sponser.
  10. wajib tagkan contest ini dekat kawan-kawan anda sekurang-kurangnya 2orang (diorang mesti tahu tentang contest ni)
  11. lepas dah buat entry tinggalkan link dekat komen dekat post itu.

MANGSA TAG

JUE
FATIN

Qistina 1st GA

Syarat penyertaan nie mudah jew.


1.Follow my blog n like my page..


2.Follow this blog jugak..tekan SINI


3.buat satu entry mengenai GA nie n tag kpd 5 owg..x kisah laa sapa pown
JUE
FATIN
SOFIA
ZAIM
MIZA

4.last sekali...tinggalkan link kowg dkt comment box bwh entry itu


Saturday, July 16, 2011

Saya Nak T-shirt Domo kun!!

Nak join click banner tu ok..^_^

Saya mau tshirt ini kerana tshirt ni sangat comel..saya mahu tambahkan koleksi tshirt kat dalam almari saya..Then nak show off dengan abang saya yang saya ada tshirt domokun yang sweet gegiler ni..

Ini boleh dipakai time jalan2..Baru nampak sweet sikit..haha..
Then ini boleh ditatap lama2~Sebab free kan..Rasa sangat berharga..

And ini boleh jadi kenangan bila saya berhenti berblogging..mana tau kan..
Tshirt ini akan menjadi ingatan saya tentang berblogging ni..

Hrmm..Actually kalau dapat tshirt ni..Saya akan bagi kat folower bertuah saya kat BLOG INI..Sebab apa?Itu sebagai penghargaan kepada pendatang blog saya..Saya lebih menghargai pembaca blog saya..Tapi saya tak tau bagaimana ingin menghargainya..Kalau saya menang topup or anything like this..Saya lebih suka beri ke[ada folower saya..=)

DONE~


PEMINAT DOMOKUN~



Contest: I ♥ Blogging!


• Buat satu entry bertajuk Contest: I ♥ Blogging!

       • Tuliskan mengapa anda ♥ blogging dalam entry tersebut
dan linkkan ke entry itu

• Tempek banner diatas dalam entry

• Tidak memaksa untuk follow penganjur

• Tinggalkan link entry anda dibahagian mesej

Saya suka BERBLOGGING sebab benda ni dapat mengisi masa lapang saya dan untuk menghilangkan kebosanan yang sering menghantui diri sendiri..ggrr~

Selain itu mengemukakan pendapat diri sendiri yang terkadang tidak dapat diluahkan melalui percakapan..So saya luahkan pendapat di blog agar orang lain mengambil pengajaran dari cerita yang saya alami itu agar tak berlaku pada orang lain..

Disamping itu..Ia mendatangkan kepuasan pada diri sendiri apabila ada yang baca entry kita..Bagaimana nak tau?Melalui comment2 dorang la..Saya sangat hargai..

Seterusnya..Nak masuk kontest itu dan ini..Mana tau boleh menang kan..Sehinggakan saya tubuhkan satu BLOG KHAS untuk kontest sahaja..Blog sebenar DISINI..Mana tau rezeki saya disini..haha..

Akhir sekali, saya ingin menyampaikan dakwah melalui penulisan blog..Saya jenis tidak reti bercakap depan orang..Tapi saya suka mengingati antara satu sama lain melalui penulisan.So sama2lah kita perbetulkan diri sendiri agar dapat keredhaan Allah..

DONE~


Saturday, July 9, 2011

"Mega Giveaway by Yana & Cik Putih"


Nak Join? Ikut syarat-syarat dibawah..

1) Follow blog Yana dan juga Cik Putih
2) Buat entry "Mega Giveaway by Yana & Cik Putih"
3) Copy banner diatas dan linkkan ke entry ini
4) Tag 3 orang rakan korang. Make sure tahu pasal Giveaway ni
SOFIA
JUE 
FATIN 

5) Like fan page Yana & Cik Putih *kalao sudi ye*
6) WAJIB tinggal link entry korang di ruang komen
7) Copy senarai sponsor dan pastikan ada dalam entry korang

Senarai Sponsor :


HOPE DAPAT SATU HADIAH DIE PON JADILAH..HAHA..=)


Monday, July 4, 2011

"contest gambar kesayangan"



syarat :

1. follow blog jue n blog aida

2. like page die *bg yg ada fb

3. tajuk entry "contest gambar kesayangan"

4. letak gmbr yg die sediakan tuh kat entry korunk

4. link kan ke entry ni

5. tag kat 2 org *pastikan mereka tahu

Maklumat lanjut DISINI..

GAMBAR PERTAMA:
Inilah kenangan terakhir aku dengan pusat sumber SAMSMEL..
Aku sayang dengan sumer cikgu yang ada dalam gambar tu..
Tahun lepas la jamuan akhir tahun PALING GEMPAK!!
Rindu dengan bilik APD,PUSAT SUMBER SAMSMEL..huhu..=)
Aku sayang dengan semua benda yang ada kat SAMSMEL..^_^

GAMBAR KEDUA:
Ni pon gambar yang aku sayang..Gambar ketika reunion dibuat..
Masa tu rindu giler nagn dorang..Walaupun ada yang xrapat sangat..
Tapi aku tetap rindu dorang..Usha mereka dalam diam..haha..

GAMBAR KETIGA:
Ini gambar hari last dengan Cikgu Hadi..Cikgu praktikal..
Itu cikgu praktikal yang paling best dan sporting yang pernah aku jumpa..
Rindu nak belajar dengan cikgu lagi..Dengar cikgu nyanyi lagi..hahaha..
Moga2 kita dapat jumpa di SMKJR lagi yer..=)

GAMBAR KEEMPAT:
Ini adalah gambar pertama aku kat SMKJR..
Aku sayang semua dak kelas aku...
Korang classmate yang terbaek..!!
Tambah2 lagi dengan cikgu comel..haha..^_^

DONE~

Sunday, July 3, 2011

"GiveAway : "One Klik One Present by Lyssasecret"



Syarat - Syarat Penyertaan :
Follow Blog ini >> http://www.lyssasecret.com/
Postkan satu Entry yang bertajuk ;
"GiveAway : "One Klik One Present by Lyssasecret"
Letakkan banner di atas dalam entry korang..
Pemilihan Pemenang akan diundi melalui random.org..
GA ni lebih kurang macam "Lucky Drawlah"..
Linkkan penyertaan korang ke entry ini
Tagkan kepada 4 orang rakan blogger anda
(lagi ramai , lagi bagus..!!)
JUE EDDY
FATIN HANIS
AMIR
SHAHIRAH